Gevoeligheid Zwangerschapstest ?

Alle Testjezelf.nu® zwangerschapstesten kennen een gevoeligheid die hoger ligt dan de gangbare merken. De Testjezelf.nu® testen kennen een gevoeligheid van 20 mlU/ml. De bekende merken hebben een gevoeligheid van 25 of zelfs 50 mlU/mL. De gevoeligheid van onze testen is niet toevallig zo gekozen, maar een zeer bewuste keus. Hiermee heb je de mogelijkheid om al enkele dagen voor je NOD te testen, echter kun je door deze gevoeligheid geen vals positieve uitslag krijgen.

Bij testen met een gevoeligheid van 10 of 12 mlU/mL kan dit wel voorkomen. Wetenschappelijk is aangetoond dat normaal gesproken iedere niet zwangere vrouw een hoeveelheid hCG heeft rond de 5 mlU/mL. Echter, vrouwen die op latere leeftijd nog graag kinderen willen hebben en (zonder klachten) wellicht al in de voorbereidende fase van de overgang zijn, kunnen een hCG niveau hebben van 12 mlU/mL. Deze eerste fase van de overgang kan soms al intreden vanaf de leeftijd van 35 jaar.
Een niet ongebruikelijke leeftijd in Nederland en België om nog kinderen te krijgen.

Dit is dan ook de reden dat Testjezelf.nu BV nooit dergelijke zeer (te) vroege of zogenaamde ultra vroege zwangerschapstesten zal produceren of leveren.

Kies voor zekerheid en bespaar jezelf onnodige teleurstellingen.
Gebruik alleen zwangerschapstesten met een gevoeligheid van 20, 25 of 50 mlU/mL.