Kruidvat Zwangerschapstest


Kruidvat levert sinds vele jaren een huismerk zwangerschapstest. De testen komen van verschillende fabrikanten* en worden verkocht als Kruidvat Zwangerschapstest. Er is een variant met een cassette en pipet (urine opvangen in een bekertje en vervolgens met pipet druppelen op de test) of een midstream variant (deze kun je enkele seconden in de urinestraal houden).

De Kruidvat zwangerschapstest (cassette) verpakking bevat 2 testen voor ongeveer 5 euro. De staaf test is wat duurder. Dit lijkt goedkoop, maar er zijn nog goedkopere en betere (gevoeligere) merken. De Testjezelf.nu verpakking met cassette testen kost ongeveer hetzelfde, bevat 3 testen & is ook nog eens gevoeliger dan de Kruidvat Zwangerschapstest.

Overigens vreemd om te zien dat de cassette test online bij Kruidvat zelf niet (meer) te koop is. Er wordt alleen nog de midstream test aangeboden. 2 midstream testen voor 9,49 is duur vergeleken met de dubbele midstream Testjezelf.nu verpakking (7,95). De kruidvat testen maken gebruik van blauwe testlijntjes en niet van rode (colloïdaal goud) lijntjes zoals de Testjezelf.nu testen. Blauwe lijntjes verraden een latex test, dit is een verouderde en goedkopere manier om een resultaat te bepalen op een test. Kwalitatief gezien verdient een test met een rood testlijntje sterk de voorkeur.


 * Wij laten even in het midden waar de Kruidvat Zwangerschapstesten op dit moment vandaan komen...