Wanneer Zwangerschapstest

Als het gaat over zwangerschapstesten is een van de meest gestelde vragen wanneer kan ik een zwangerschapstest doen? Eigenlijk is er maar één juist antwoord en dat is vanaf de dag de je ongesteldheid uitblijft. Toch willen veel vrouwen liefst al eerder weten of ze zwanger zijn of niet. Daarom zijn er enkele vroege zwangerschapstesten op de markt waarmee je eerder kunt testen.

Toch is het niet altijd verstandig om heel erg vroeg te testen. Wanneer je zwangerschapstest positief is - als je bijvoorbeeld al 6 dagen voor je volgende ongesteldheid gaat testen - wil dat in veel gevallen niet zeggen dat de zwangerschap doorzet. Wetenschappelijk is vastgesteld dat 60% van alle zwangerschappen (en dan vaak in deze periode) weer spontaan wordt afgebroken. Normaal gesproken test je niet zo vroeg en wordt je gewoon op een normale manier ongesteld. Had je niet getest, dan zou je niet weten dat er een begin van een zwangerschap was.

Wanneer dan wel een zwangerschapstest doen?

Als je toch eerder wilt testen, doe dat dan maximaal 4 dagen voor je volgende ongesteldheid. Liever nog op de dag (of enkele dagen daarna) dat je niet ongesteld wordt. Wanneer je een zwangerschapstest doet in deze periode is de kans dat de zwangerschap doorzet veel groter en is het resultaat betrouwbaarder. Dit is dan ook de reden dat de Testjezelf.nu® zwangerschapstesten (zowel de midstream als de cassette testen) weliswaar gevoeliger zijn dan de standaard testen, maar niet extreem gevoelig zoals enkele andere merken. Wanneer je zwanger bent wil je dat misschien zo snel mogelijk weten, maar test dan wel op een betrouwbare manier. Beide type zwangerschapstesten zijn verkrijgbaar bij je drogist of apotheek, of ook online te bestellen via www.testjezelf.nu