Zwangerschapstest negatief ?


Natuurlijk wil zo betrouwbaar mogelijk weten of je zwanger bent of niet. Een spannend moment als je een zwangerschapstest gebruikt en wacht of deze zwangerschapstest negatief of positief is.

Vrijwel alle zwangerschapstesten die je op dit moment kunt kopen via je drogist of online, laten je zien of de test positief of negatief is via een lijntje. Verschijnt er een lijntje in het testvenster, dan is de test positief. Verschijnt er geen lijntje in het testvenster, dan is de zwangerschapstest negatief. Een digitale zwangerschapstest werkt eigenlijk net zo, alleen wordt er dan digitaal getoond of de test negatief of positief is.

Positieve zwangerschapstest

Als je een positieve zwangerschapstest hebt, dan ben je zwanger. Er is dan een hormoon aangetoond in je urine. Dit hormoon maak je alleen aan als je zwanger bent, dus een positieve zwangerschapstest is bijna altijd 100% betrouwbaar. Je moet je wel aan de bijsluiter van de test houden. Als je een positieve zwangerschapstest hebt, wil dat (helaas) niet altijd zeggen dat de zwangerschap ook doorzet. Het kan, zeker in de eerste dagen, ook nog vaak misgaan. Test daarom niet te vroeg en als je eerder test is het verstandig om een paar dagen later nog een keer te testen om zeker te zijn dat de zwangerschap zich doorzet.

Negatieve zwangerschapstest

Een negatieve zwangerschapstest heeft op dat moment niet voldoende hCG hormoon kunnen vinden in je urine. Je bent dus niet zwanger. Soms kan het echter zo zijn dat, ondanks de negatieve zwangerschapstest, je toch zwanger blijkt te zijn. Hoe kan dat? De meest voorkomende reden hiervan is dat vrouwen (te) vroeg testen en de test eenvoudigweg nog niet kan vaststellen dat je zwanger bent. De hoeveelheid van het zwangerschapshormoon is dan gewoonweg te laag om te meten. Blijft je ongesteldheid uit, dan is het verstandig om nogmaals een test te doen om te zien of je eerdere negatieve zwangerschapstest toch onterecht bleek te zijn.

In beide gevallen kan het dus verstandig zijn om een verpakking zwangerschapstesten te kopen waar er meer testen in 1 verpakking zitten. Het is daarom goed te weten dat de Testjezelf.nu® Cassette Zwangerschapstesten verkrijgbaar zijn in een verpakking met 3 of zelfs 6 testen. De testen zijn verkrijgbaar bij je drogist of apotheker of ook online te bestellen via www.testjezelf.nu